dissabte, 29 d’octubre del 2005

La justícia, avui, a Andorra. (sac-347.doc)


Les onzenes jornades de la SAC, convocades pel dissabte dia 19 de novembre, posaran a reflexió, en el seu conjunt, el tema de la justícia a Andorra en l’actualitat.
La justícia és, potser, un dels àmbits i institucions de la societat andorrana que més ha canviat en els darrers anys en un període més curt de temps.
Així, tos els canvis més notables s’han produït en els darrers 25 anys.
I ho ha hagut de fer en un marc d’increment continuat de la població que ha passat de 35.460 hab. el 1980 a 76.774 hab. el 2004; i de transformació econòmica sense precedents; d’adequació social a les necessitats d’una societat moderna; i canvis polítics històrics.
L’especificitat del món de la justícia, que fa que es vegi des de l’exterior com a quelcom molt sensible i clos, li donen una imatge de ser un món a part que funciona altrament al dia a dia de la societat.
Quins són els problemes, les mancances, les necessitats, els reptes, els models, els objectius amb els que s’enfronta aquesta institució per tal de poder acomplir millor els seus principis constitucionals d’independència i bon funcionament?
El proper dia 19 de novembre sota la coordinació de Joan Carles Rodríguez i Miñana i més d’una vintena de ponents coneixedors d’aquest àmbit ens aportaran el seu saber i neguits per poder aprofundir en el seu coneixement i ajudar entre tots a desmitificar i millorar el que és només una institució més al servei dels ciutadans del nostre país..

Antoni POL
Coordinador general de les Jornades de la SAC