dijous, 25 d’octubre del 2007

Fèlix Peig (1917-2007), la pèrdua d'una mirada discreta però precisa. (sac-400.doc)


Ens ha deixat en Félix Peig, fotògraf i premi Àgora Cultural 2006, i amb ell hem perdut una mirada discreta però precisa.

La seva obra concentrada en la fotografia del detall, ens presenta una visió acurada de l’objecte retratat que procura en tot moment, i més enllà del document històric, de la composició, del paisatge, de la bellesa i de la poesia, oferir una preciosa i detallada informació.

Ja siguin fotografies de persones i activitats, de pobles, de fets concrets o de paisatges, la riquesa dels aspectes que s’hi troben continguts és excepcional, fins i tot quan ens mostra el detall dels espais buits.

Els seus primers plans o els intermedis ofereixen una completa i variada informació que se’ns mostra com a document detallat i exhaustiu sobre l’element retratat.

Aquesta atracció pel detall que se’ns presenta més enllà del necessari i suficient document fotogràfic porta fins i tot una càrrega expressiva simbòlica i irònica, subtil de percebre per diversa i alternativa.

Si bé hem perdut irremeiablement un fotògraf del detall i una persona detallista en la seva sensibilitat i bonhomia hem guanyat per sempre un personatge pel record i la memòria d’Andorra amb la seva generosa qualitat personal i fotogràfica.

Antoni Pol